Wilt u meer weten over Landgoed Rijckholt? Klik hier

Wonen met Zorg

Groepswonen voor ouderen

Onderlinge betrokkenheid geeft steun en voorkomt eenzaamheid

Als je ouder wordt gaan een aantal dingen moeilijker. Je stapt niet meer zo makkelijk in de auto om naar vrienden te gaan. Koken is veel minder leuk als je het alleen moet opeten en je wilt graag dicht bij je kinderen zijn, maar die hebben het ook altijd druk.Het lopen gaat vaak wat minder. En in de drukke stad ben je bang dat je van de sokken gereden wordt. Maar wat dan. Je bent gewend in je huis en aan je omgeving. Veranderingen zijn moeilijk!!!

En toch is het beste advies om in deze levensfase een woonomgeving te zoeken, die rekening houdt met je wensen maar ook aangepast is aan wat nu eenmaal niet zo makkelijk meer gaat.

In een woongemeenschap waar je overal zelf naar toe kunt gaan met je rollator, waar mensen op elkaar betrokken zijn.

En een schouwburg bezoek helemaal geregeld is (je hoeft alleen maar de arm van de begeleider vast te houden en je zit er). Dan laat het leven nog zijn mooie kanten zien. 

Het woonconcept

Een Landgoed met een buitenplaats en een hofje dat als een dorp rondom het restaurant is gebouwd. Comfortabele en overzichtelijk appartementen. Met voldoende privacy, maar als je zin hebt in contact zijn er veel mogelijkheden.


De woongemeenschap op Landgoed Rijckholt biedt een voor Nederland uniek concept. Toch een beetje allure maar vooral onderlinge betrokkenheid!

Een mooi restaurant op het terrein, dichtbij waar je zo even binnen kunt lopen iedereen je kent en ook gezorgd wordt dat je weer  dicht bij en toch natuur en ruimte om je heen.

De golfkar verhoogt de gezamenlijke mobiliteit. Het is een uitje

Kim die de scepter zwaait zegt vaak: "gezelligheid en comfort zijn bij ons geen toverwoorden, maar iets waar we met zijn allen aan bewust van zijn en aan hechten. Familieleden komen vaak mee eten aan onze wekelijkse gastentafel. En ze kunnen ook in de Bed and Breakfast logeren, zo maken we van een familiebezoek een feest. Kleinkinderen vinden de beestjes en de trampoline heerlijk, terwijl de rest van de famliie op het terras of in het restaurant het glas heft. En Hans en Sylvia verwennen u als u dat wilt met culinaire hoogstandjes  (oesters en kreeft uit het Veerse Meer, dat op  10 minuten lopen ligt.)

Rijckholt rondleiding

Wilt u meer weten over wonen op Landgoed Rijckholt? Wij geven u graag een rondleiding op ons prachtige terrein.