Wilt u meer weten over Landgoed Rijckholt? Klik hier

Wonen met Zorg

de mening van bewoners

Je kiest bewust voor Landgoed Rijckholt. Bewoner aan het woord, die over hun Landgoed ieder hun eigen mening hebben

Wonen na een herstelperiode in Villa Cornelia na een zware operatie

Mijn eerste kennismaking is al weer 5 jaar geleden. "Ik was op zoek naar een plaats waar mijn vrouw kon herstellen van een zware buikoperatie. Landgoed Rijckholt bleek een goede keuze en uiteindelijk hebben we daar zes heerlijke weken doorgebracht.

Aanvankelijk was het plan om mijn vrouw alleen te laten logeren in een zorghotel en zou ik haar dagelijks bezoeken. Echter voor een kleine meerprijs konden wij samen verblijven in een riante kamer, waardoor we weer fijn samen konden zijn.

Als vogelliefhebber heb ik enorm genoten van de omgeving. In de waterpartij voor de résidence heb ik 2 nesten met dodaarzen ontdekt.

Echt heel bijzonder.

Na zo'n ziekenhuisopname had mijn vrouw echt het gevoel hier weer een beetje mens te worden. Tijdens het herstel kon ze genieten van het wandelingetje met de rolstoel over het terrein. De kinderen en kleinkinderen zijn langs geweest en voor hen was de trampoline een spektakel. Er is ook een apart restaurant op het terrein, waar je met vrienden of de kinderen in het weekend en in de zomer echt fantastisch kunt eten. Landgoed Rijckholt is een aanrader…echt een beetje vakantie!"

Na deze periode zijn we weer naar huis gegaan. Maar 2 jaar geleden ging het thuis niet meer en omdat wij zo’n goede ervaring hadden kozen mijn vrouw en ik voor een permanent verblijf op Landgoed Rijckholt. Zij woont in villa Cornelia en ik ben vrijwel altijd overdag bij haar. Ik eet mee en doe mee aan alle activiteiten. Maar ik heb ook nog ons eigen huis en mijn eigen Rotary club. Op deze manier kunnen wij bij elkaar blijven, maar kan ik ook nog een sociaal leven hebben in Rhoon bij Rotterdam.

Familie van Bergeijk