Wilt u meer weten over Landgoed Rijckholt? Klik hier

Wonen met Zorg

Kippen van Opa Rob leggen voor het goede doel. va

Opa verzorgt ze en de kinderen verkopen ze op school

Op het Landgoed zijn verspreid zo'n 4 kippenhokken, maar ook veel kippen kiezen er voor om vrij te lopen. Voeren doen we in de hokken en 's avonds gaan de meeste kippen naar binnen omdat dat lekker warm en veilig is. De eieren van de kippen worden geraapt en verkocht aan de B.B gasten, maar ook op de scholen van de kleinkinderen. De opbrengst gaat naar een goed doel, dat bepaald wordt door de school

De kippen van Opa Rob leggen voor het Goede doel

De Opa van Dees en Ted Lustermans heeft op zijn Landgoed in Zeeland zo’n 100 kippen. Vorig jaar met zijn verjaardag, hij werd 63, kreeg hij voor ieder jaar een kip. Die kippen hebben een mooi leven. Ze lopen vrij rond en ’s avond gaan ze zelf weer hun hok in, waar ze ook hun eieren leggen.

De kippen eten graan en speciaal kippenvoer. Ook krijgen ze de restjes van het restaurant. In de natuur vinden ze natuurlijk ook heel veel goede voedingsstoffen. En om een stevig ei te krijgen met een goede schil, krijgen ze wat grit, waarin veel kalk zit.

Deze kippen leggen zo’n 30 eieren per dag en dat is veel te veel om zelf op te eten. Daarom hebben Dees en Ted samen met Opa bedacht om de eieren te verkopen voor het goede doel. Opa zorgt goed voor de kippen met voer en verzorging. Dees en Ted nemen de eieren mee naar school.

Daar kunnen de ouders de eieren kopen voor 30 Eurocent per stuk. Dit is echt niet veel voor deze mooie natuurlijke eieren en de hele opbrengst gaat naar het goede doel, dat de school zelf mag uitkiezen.

Eieren blijven 28 dagen goed. Ze komen binnen een week op school en als ze binnen 2 weken niet verkocht zijn nemen we ze mee en maken er advocaat van. Dat is een heerlijk drankje voor grote mensen. Dat verkopen wij aan de B&B gasten op het Landgoed en ook daarvan gaat de opbrengst naar het goede doel.

Dees en Ted hopen dat jullie genieten van de eieren. Je proeft echt het verschil, want dit zijn echte Zeeuwse eieren.

Wil je meer weten van de kippen of het landgoed. Neem dan een keer een kijkje op www.landgoedrijckholt.nl

En de groetjes van Opa Rob